Diada de Festa Major de Sagrada Família

La diada d’aquest diumenge prometia molt, no només per al bona temperatura que feia al carrer sinó també per les colles que actuaven. Per un costat, teniem els Castellers de la Sagrada Família i els Casteller de Sants, o també anomenats Borinots. D’atra banda, ens arrivaven dues colles amb molt de renom de les terres del Sud: Els Xiquets de Tarragona, o Matalassers, i en últim moment la Colla Joves dels Xiquets de Valls.

A l’hora de començar l’actuació, la plaça estava abarrotada de gent, majoritàriament turistes que visitaven la Sagrada Família. Per megafonia s’ha avisat de l’ordre de les colles (SaFa, Borinots, Joves i Xiquets de Tarragona), i la colla local de seguida ha tancat la pinya del seu primer castell. El 4d7p. El castell era força maco, però un pèl bellugadís a tarços i quarts.

Era el torn dels Borinots, i ja corrien rumors a plaça de que els de Sants sortien de 3d8. Després d’un peu desmuntat, el castell s’ha alçat molt parat i sense cap complicació. Era el seu primer d’enguany.

El sol començava a apretar una mica, i era el torn de la colla de Valls. Han optat per sortir de 4d8. Amb els dosos col·locats, l’acotxadora no aconseguia pujar pis de quarts per molt que ho intentava. Els intents de pujar al quart provocaven estrabades a tota la rengla i finalment, quan havia aconseguit pujar, l’enxaneta ha dit avall. Una bona decisió tal i com anava el castell.

Els Xiquets de Tarragona, han alçat un 5d7 de postal, paradíssim. Cap comentari. I per tancar la primera ronda, la Joves ha tornat a intentar el 4d8. L’acotxadora, un altre cop, ha tingut problemes a l’alçada del pis de quarts, tot i això, han aconseguit carregar el castell i a l’hora de baixar, han vingut els problemes. El castell no parava quiet. Finalment, l’han aguantat i l’han descarregat.

La segona ronda ha començat amb un 5d7 força parat, però no molt maco de mides dels Castellers de la Sagrada Família, i els castellers de Sants han plantat un 4d8 sense cap mena de dificultat.

La Joves, ha muntat el peu del 3d8, però no tenia bones mides i l’han desmuntat. Al tornar a muntar la pinya, l’han tirat amunt i el castell no ha presentat complicacions.

I tornava a tocar als Xiquets de Tarragona. Han descarregat el carro gros (4d8) sense gaires complicacions.

La tercera ronda tenia un alicient especial: s’havia especulat amb la possibilitat d’un 7d7 de la Joves. L’últim castell de la colla local ha estat el 3d7, molt parat. Els borinots han descarregat el 5d7 aparentment amb facilitat. I era el torn de la Joves. Expectants per veure la pinya que muntaven, s’ha sentit un petit “bah” d’un sector del públic. Tiraven el 5d7. Després de descarregar-lo, els Xiquets de Tarragona han fet el 4 de 7 amb el pilar (4d7p) i així acabava l’actuació, tot i que encara faltaven els pilars.

La Joves de Valls ha fet un vd5 una mica especial: un pd5 enmig, un pd4 a l’esquerre i un pd4ps a la dreta.

Els Castellers de la Sagrada Família han fet un vd5 clàssic.

Els Borinots també han intentat un vd5, però a la baixada del pd5, tant el terç com la quarta han caigut enrere, amb la mala sort d’anar a parar directes al terra, per la poca pinya que hi havia.

I per part dels Xiquets de Tarragona, un altre vd5.

En resum:
Castellers de la Sagrada Família: 4d7p, 5d7, 3d7, vd5
Casteller de Sants: 3d8, 4d8, 5d7, vd5(c)
Colla Joves Xiquets de Valls: id4d8, 4d8, 3d8, 5d7, vd5
Colla dels Xiquets de Tarragona: 5d7, 4d8, 4d7p, vd5

Una diada entretinguda i agradable de veure amb 5 castells de 8, molt bona tenint en compte que mai s’havia vist un castell de 8 per aquesta diada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s