Actuació de Festa Major de Sant Cugat

La Festa Major de Sant Cugat es presentava com una diada de màxims, on actuaven els Borinots (Castellers de Sants), la Colla Jove Xiquets de Tarragona, i els amfitrions, els Gausacs (Castellers de Sant Cugat).

Durant tota la setmana s’havia parlat molt de la diada, ja que s’especulava amb la possibilitat de que els Gausacs tiressin a plaça 2 castells que mai havien intentat. Per una banda el 3d8 i per l’altra el 2d8f. A més, els rumors apuntaven a la primera tripleta màgica de la temporada de la colla de Sants (3d9f, 4d9f, 5d8), i el possible pd6 més 4d8p de la Jove.

L’actuació començava a les 6 de la tarda, motiu pel qual l’equip tècnic de Birreiros ha pogut fer un desplegament total a Sant Cugat per retransmetre la diada després d’actuar amb les seves respectives colles al matí. Malauradament, la pluja ha fet de les seves i l’actuació s’ha endarrerit degut als canvis del lloc d’actuació, que ha començat cap a les 7.

El canvi d’emplaçament i les possibles limitacions físiques del pavelló han fet que el cap de Colla dels Borinots anunciés la renúncia als castells de 9, i pel que fa als Gausacs, que tenien intencions de fer la torre a segona ronda, han intentat l’objectiu de la diada a primera ronda. Al sector lila, alguns membres de la colla, cap de pinyes inclòs, es respirava una mica de nerviosisme ja que un dels autocars de la colla tarragonina encara no havia arribat.

Els Gausacs, protagonistes del dia, han anunciat que sortien amb la torre de vuit folrada. Després d’un peu desmuntat, el castell ha tirat amunt ferm i segur. A la pujada de la canalla un dels segons ha hagut de treballar força ja que el folre no acabava de clavar-lo a lloc. Tot i això, l’enxaneta ha aconseguit arribar a dalt de tot, i al passar el peu a l’altra banda, tant ella com l’acotxadora s’han despenjat del castell. Tot i això, la colla amfitriona ha tret forces i ha descarregat la resta del castell des de dosos. Segons la normativa de concurs actual, s’hauria de considerar carregada, tot i que moralment per la colla ha estat descarregada.

En segon lloc, actuava la Jove de Tarragona. Ha optat per sortir també amb el 2d8f, castell que ja han demostrat que tenen molt maco. La estructura s’ha descarregat sense complicacions, l’estructura estava perfecte, tot i que el folre no acabava de estar ben lligat.

Per tancar la primera ronda, i rebaixant pretensions, els Borinots han descarregat el 3d8, i han demostrat que el tenen més que dominat, per a pujar un pis ja. Les cares de la canalla amb un somriure a la cara mentre es feia l’aleta era una mostra de la confiança que tenen en aquesta estructura.

Al inici de la segona ronda, els Gausacs han hagut de renunciar a la tripleta de 8, i han optat pel 3d7ps i guardar-se el carro per a la última ronda. El castell, un tancat de quartes, no ha presentat gaires dificultats, tot i que els segons han hagut de treballar per mantenir el castell ben rodó.

El segon castell de la Jove ha estat el 5d8. Una catedral que semblava de pedra. Castell perfecte que demana a crits pujar-lo un pis a l’agost. Es podria dir que ha estat la catedral més maca que s’ha vist enguany.

I els Borinots han tancat ronda amb el 4d8, castell que no ha presentat cap tipus de complicació i que reforça la moral de la colla per a fer la tripleta. Menció especial per la cara de felicitat de la canalla que transmet confiança a tota la plaça.

La tercera ronda s’ha encetat amb el carro gros dels Gausacs, una estructura molt sòlida. Només comentar una mica de treball per part d’un terç que quedava una mica tort que carregava tot el pes a l’esquerra del segon.

I aquí ha vingut el plat fort de la diada. El 4d8p de la Jove. Tot i estar un pel obert a segons, (durant el castell un segon no arribava a la cama del terç i havia de agafar camisa de l’altre segon), el castell s’ha mostrat ferm, i el pilar ha deixat amb la baba caient a més d’un. Treball impecable del segon i del terç. Un castell preciós.

Els castellers de Sants han tancat la tercera ronda amb el 5d8. Tot i haver desmuntat un peu, el castell ha pujat ferm i segur, sense gaires complicacions.

Pel que fa a la ronda de pilars, la Colla Jove de Tarragona ens ha oferit el pilar de 6. Comentar que a la carregada el segon s’ha plegat i ha recuperat tot el pilar. A més, han fet 4 pilars de 4 per tancar.

Els Borinots han fet 2 pilars de 5 molt ben parats i molt macos.

I els Gausacs ens han tornat a deixar bocabadats amb 3 pilars de 5 simultanis.

Això ha estat tot des de la Festa Major de Sant Cugat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s