Diada de Santa Eulàlia 2013

“Sortim de casa a mig matí, pantalons blancs i camisa… Amb el mòbil sota el braç i a la cara un somriure!” #AniversariBirreiros

Amb moltíssimes felicitacions com aquesta començava un dia molt esperat per tot l’equip tècnic de Birreiros. Ja feia un any que piulàvem actuacions! I és que sembla que fos ahir quan per primer cop vàrem retransmetre una diada, la Diada de Santa Eulàlia 2012, amb totes les colles locals (els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona, els Castellers del Poble Sec, la colla Jove de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de la Sagrada família).

L'equip de Birreiros en plena feina a la Plaça Sant Jaume
L’equip de Birreiros, en plena feina a la Plaça de Sant Jaume

Només agafar el tren direcció Barcelona, ja ens ensumàvem que podia ser un dia històric. La meteorologia no ens somreia, però vàrem tenir fe en l’equip meteorològic de Birreiros, el qual deia que hi hauria uns 5 minuts de pluja cap a un quart de dues, però que seguidament el Sol brillaria com mai. I així va ser, el gran Astre es va aliar amb nosaltres i amb les colles de la ciutat per mostrar-nos una diada que sempre recordarem.

Un cop a la nostra posició, i amb les bosses ben plenes de refrigeris, ja estàvem preparats per a gaudir d’una Santa Eulàlia històrica.

L’actuació, com de costum, va començar amb els pilars caminats de cada colla, (Borinots, CdBCN, Bandarres, CVG, Jove de BCN i SaFa). Com ja és habitual, el pilar dels Graciencs va arribar a la seva posició a plaça com un llamp, mostrant el gran domini que tenen amb aquesta estructura.
Seguidament, els Castellers de Barcelona van alçar un pilar de 5 de dol davant l’ajuntament, amb el soroll de fons del que acostuma a ser la típica manifestació per la Diada de Santa Eulàlia (ja són 2 anys seguits).

L’estructura de l’actuació es va dividir en dues rondes semi-conjuntes, (la primera i la tercera), i una ronda en solitari, (la segona). Els primers en actuar van ser els Borinots amb un 5d7 molt maco de mides, Gràcia, també amb el 5d7 i la Jove de Barcelona, amb un 3d7 força treballat pel que fa a terços-quarts, força comprensible ja que en aquells instants la pluja queia amb molta intensitat. L’Speaker de l’actuació, va anunciar que l’actuació quedava temporalment aturada per motius climàtics. Tot i això, i amb confiança plena amb el nostre servei meteorològic, no ens vàrem moure de lloc i 5 minuts després la pluja desapareixia per deixar pas a un Sol radiant que va estar present a la resta de l’actuació. Així doncs, l’actuació es va reprendre amb el segon grup de la primera ronda semi-conjunta. Els Castellers de Barcelona van fer el 5d7, parat, sense complicacions, Poble Sec el 3d7 i Sagrada Família el 4d7a.

A segona ronda (individual), Gràcia va ser la primera colla en alçar el seu castell. Un 7d7 impecable, inèdit per la diada de Santa Eulàlia, que ens va deixar el detall del magnífic pas de l’enxaneta d’un pom a l’altre, de faixa a faixa.7de7 dels Castellers de la Vila de Gràcia

Era el torn dels Castellers de Barcelona i s’havia especulat amb la possibilitat de veure el primer carro gros de la temporada, i el primer en la història d’aquesta Diada. I en efecte, el castell es va alçar a la primera, un pèl tremoladís però que en cap cas semblava el primer de la temporada. Es nota que han fet una gran feina durant aquest hivern.

4de8 dels Castellers de Barcelona

A continuació, els Castellers del Poble Sec, que venien amb la intenció de poder fer el 5d7, van aprofitar la ronda en solitari per ficar-se’l a la butxaca. El castell bellugava una mica, però en cap cas va perillar.

5de7 dels Castellers del Poble Sec

Els Castellers de la Sagrada Família també van optar per aquest castell per la ronda en solitari. El seu 5d7, però, va bellugar bastant més, tot i que finalment el van poder descarregar.

5de7 dels Castellers de la Sagrada Família

Pel que fa als Castellers de Sants, van triar el 7d7, castell que els va donar molts bons resultat la temporada passada de 8, i que va estar en tot moment molt ben assentat. A més a més, felicitem a Carlos Grau per la seva estrena com a segon.

7de7 dels Castellers de Sants

I per tancar la segona ronda, la Jove de Barcelona va optar pel 4d7, castell que van haver de treballar molt sobretot a nivell de segons, on va obrir-se massa el castell. Tot i això, van aconseguir descarregar-lo.

4de7 de la Colla Jove de Barcelona

La tercera ronda tornava a ser semi-conjunta. Els Vandarres van fer el 4d7, els Castellers de Barcelona el 3d7, els Castellers de la Sagrada Família el 4d7, els Castellers de la Vila de Gràcia el 4d7, els Castellers de Sants el 4d7a i la Jove de Barcelona el 7d6, tot i que aquest últim va ser amb dues enxanetes.

La ronda de pilars la van encetar els Bandarres amb el Pd5 al balcó, que enguany els hi tocava. Els CdBCN van fer dos pilars de 5, els Borinots un vano de 5 (van haver de desmuntar el peu del pilar de 5), Gràcia també va optar pel vano de 5, de la mateixa manera que SaFa. La Jove de Barcelona va fer un pilar de 5 i per concloure, els Bandarres van fer un vano de 5, amb un pd4 íntegrament femení i l’altre pd4 carregat, que va posar l’espineta a una gran Diada.

Després de la magnífica actuació, els integrants de Birreiros vàrem estar celebrant el nostre aniversari per Barcelona, esperant ja Santa Eulàlia 2014.

Gràcies a tots i a totes per les felicitacions!

Borinots: pd4cam, 5d7, 7d7, 4d7a, vd5
CdBCN: pd4cam, pd5, 5d7, 4d8, 3d7, 2pd5
Bandarres: pd4cam, 3d7, 5d7, 4d7, pd5, vd5(1pd4c)
CVdG: pd4cam, 5d7, 7d7, 4d7, vd5
Jove BCN: pd4cam, 3d7, 4d7, 7d6, pd5
SaFa: pd4cam, 4d7a, 5d7, 4d7, vd5

One thought on “Diada de Santa Eulàlia 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s