Diumenge de Rams a Manresa

L’altra actuació que ha seguit de prop l’equip tècnic de Birreiros en la jornada d’avui ha estat la del Diumenge de Rams a Manresa. La presència d’aquesta actuació al calendari casteller ja és un clàssic, i en els darrers anys és habitual que hi actuin els Minyons de Terrassa, a més a més dels amfitrions, els Tirallongues de Manresa. Enguany, la tercera colla han estat els Castellers del Riberal, que han hagut de matinar fins i tot més que nosaltres. Els de Bao (Catalunya Nord) han desplaçat un autocar fins al Principat.

L’actuació es presentava interessant, ja que les tres colles anaven a per màxims (tenint en compte el moment de la temporada en què estem). Per una banda, els Tirallongues volien consolidar la gamma bàsica de set pisos i estrenar algun gamma alta de set. D’altra banda, tot apuntava a que els Minyons de Terrassa farien un pas endevant a la seva temporada en forma de castell de vuit. L’any passat, de fet, els Minyons van descarregar el seu primer carro gros de l’any a la capital del Bages. En quant als Castellers del Riberal, es preveia que bastirien castells de sis, ja que segons sembla, havien mogut pocs efectius a Manresa i han hagut de fer canvis a nivell de tronc i de canalla a última hora. Tot i això, bona oportunitat per a la colla baotenca de demostrar el seu nivell podent actuar al Principat al costat de dues colles més, fet que, per desgràcia, no poden fer massa cops a l’any.

Hem arribat a la Plaça de Sant Domènec vora dos quarts de dotze, temps suficient per fer un cafè al bar i prendre un primer contacte amb la plaça i amb els amfitrions. Com ja ve sent habitual per aquesta data, ens hem trobat el seguici romà que, posteriorment i com també ve sent habitual, ha irromput a la diada castellera. L’actuació castellera ha començat amb els clàssics espadats d’obertura, que en aquest cas han estat dos pilars de 4 per part dels Tirallongues, un pilar de 4 dels Minyons i un altre pilar de 4 dels Castellers del Riberal. Els encarregats d’obrir plaça han estat els Tirallongues, amb un còmode 3d7.

tirallongues_3d7

En aquesta primera ronda, els Castellers del Riberal han descarregat el 3d6 i els Minyons de Terrassa han descarregat el 5d7, castell que han realitzat ja en diverses ocasions aquesta temporada.

03_24_2013_5d7_Manresa

A segona ronda, tant Tirallongues com Minyons han anat a pels seus plats forts. Els manresans han provat el 3 de 7 amb el pilar, castell que han hagut de desmuntar ja que els quarts s’han tancat i el castell ha començat a remenar molt aviat, abans que es pogués realitzar la primera aleta. En ronda de repetició, han tornat a provar el 3d7p però l’han hagut de tornar a desmuntar. En aquesta ocasió, el tronc s’ha mostrat més sòlid però la canalla s’ha mostrat indecisa i ha allargat molt el castell, que finalment han baixat. D’altra banda, els Castellers del Riberal han descarregat un preciós 3 de 6 amb el pilar, molt ben treballat.

riberal_3d6p

Pel que fa als malves, la seva primera gran aposta de la jornada s’ha mostrat en forma de 2 de 7, que portaven per primera vegada a plaça enguany. Els Minyons de Terrassa han hagut de desmuntar el 2d7, castell que ha esdevingut lent a nivell de canalla i que han preferit tirar avall al presentar-se tremoladís, possiblement per evitar complicacions. En ronda de repetició, han descarregat el 3 de 7 amb el pilar.

A tercera ronda, els Tirallongues de Manresa han descarregat el 5d6, castell que s’ha mostrat un xic tremoladís però que no ha perillat en cap moment. Els Castellers del Riberal han portat la sorpresa en aquesta tercera ronda amb un 2d6, tot solucionant baixes al tronc, fet que fa més meritori aquest castell, ja de per sí difícil per a una colla petita. Chapeau per als de la Catalunya Nord, i mai més ben dit.

riberal_2d6

Posteriorment, els Tirallongues de Manresa han descarregat un 4d7 força còmode en una -com sempre que succeeix aquest fet- controvertida quarta ronda. Però bé, com diria la dita, “a casa mano jo”.

tirallongues_4d7

Tot seguit, els Minyons de Terrassa han tancat rondes de castells descarregant el 7d7, el primer de la temporada i el segon de la història de la colla. El castell ha permès rodar castellers i ha presentat diverses “novetats” al tronc, especialment al pis de quarts, fet que corrobora la gran feina que està fent la nova tècnica dels malves i els tres assajos setmanals, implementats aquesta temporada. Moltes felicitats a totes les estrenes!

03_24_2013_7d7_Manresa

En ronda de pilars, els Tirallongues han descarregat el pilar de 5 en solitari, molt ben defensat per en Gabri, il·lustre ganàpia i bon amic de Birreiros.

Pel que fa als Castellers del Riberal, han tornat a sorprendre tothom amb el pilar de 5, un altre dels castells límit de la colla, i més encara per aquestes dates. Ben defensat, especialment pel segon i pel terç, l’han aconseguit descarregar. Grandíssima actuació dels baonencs, insistim. Ens han agradat molt.

riberal_pd5

Finalment, els Minyons de Terrassa han posat el punt i final a l’actuació descarregant el primer vano de 5 de la temporada.

Tirallongues de Manresa: 2pd4, 3d7, 2id3d7p, 5d6, 4d7, pd5
Castellers del Riberal: pd4, 3d6, 3d6p, 2d6, pd5
Minyons de Terrassa: pd4, 5d7, id2d7, 3d7p, 7d7, vd5

Fotografies: Birreiros i Minyons de Terrassa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s