Festa Major de la Sagrada Família

A quarts de dotze ja érem davant de la basílica més important del nostre país: la Sagrada Família. Escenari immillorable. Feia un any, tampoc ens vam perdre aquesta preciosa diada amb motiu de la seva Festa Major, però les circumstàncies van ser ben diferents. Si bé l’any passat les colles convidades van ser els Castellers de Sants, els Xiquets de Tarragona i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, enguany ho eren els Castellers del Poble Sec, els Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers, fet que implicava passar de veure la diada des de fora a viure-la des de dins. No obstant, algunes coses mai canvien. No ens deixaran de sorprendre els milers de càmeres que es concentren cada dia davant el temple modernista, ni tampoc els habituals aplaudiments dels turistes quan es col·loca l’acotxador a un castell.

L’actuació va començar a un quart d’una, sense pilars d’inici. Els encarregats d’obrir plaça van ser els amfitrions, els Castellers de la Sagrada Família, i ho fan fer amb un 3d7ps molt maco. El tercer de la temporada dels de la camisa verda, i el desè de la història de la colla, efemèride que ens recordaven a través del seu Twitter.

FMSaFA_1_3d7ps_SaFa

Continuava la primera ronda i era el torn dels Minyons de Terrassa, que tenien previst estrenar diverses estructures en aquesta actuació, i més encara amb l’important actuació de Sant Jordi a només dos dies. Els Minyons van descarregar un 4d8 una mica tancat a quints, però molt ben defensat. El primer de la temporada dels malves.

FMSaFa_2_4d8_minyons

Tot seguit era el torn dels Xics de Granollers, que sortien de 2d7, castell que van estrenar la setmana passada a la Diada de Can Jorba. En aquesta ocasió, els de Granollers van descarregar un 2d7 maco de mides i menys nerviós que el de la setmana passada. En la seva baixada, els granes el van celebrar amb crits d’un pis més. Podria ser aquest 2013 l’any en què tornem a veure un 2 de 8 amb folre dels Xics de Granollers?

FMSaFA_3_2d7_xics

Els Castellers del Poble Sec van tancar una primera ronda bastant àgil amb un 5d7 molt bonic, com la fotografia que ens ha deixat. Els Bandarres han descarregat aquest castell en tres ocasions aquesta temporada.

FMSaFa_4_5d7_bandarres

La segona ronda va començar amb un altre 5d7, molt parat, en aquesta ocasió dels Castellers de la Sagrada Família. Els de la camisa verda ja han descarregat aquesta estructura tres vegades enguany.

FMSaFa_5_5d7_SaFA

Tot seguit, era el torn dels Minyons de Terrassa, que tornaven a portar a plaça el 2d7, castell que ja havien provat aquest any sense èxit en dues ocasions (un intent desmuntat a Manresa i un intent a Terrassa la setmana passada). Aquesta vegada, es feia justícia i el castell es va mostrar molt sòlid; els malves el van descarregar sense massa complicacions. El primer 2d7 dels Minyons de la temporada i la segona estrena de la jornada dels de la camisa malva.

A continuació, era el torn dels Xics de Granollers, que podien fer història en aquesta diada. A més de consolidar el 2d7, un dels objectius dels granes era portar a plaça el 4d8, per primera vegada enguany. Aquest fet, demostra l’alt ritme de treball que porten els granollerins aquesta temporada. Amb dosos col·locats, el 4d8 dels Xics s’ha mostrat molt bellugadís als pisos de dalt i han decidit desmuntar-lo. No ha pogut ser en aquesta ocasió, però els granes encara tenen una altra actuació més per tal d’aconseguir el carro gros més matiner de la seva història.

Continuava la segona ronda amb un altre intent desmuntat, en aquesta ocasió d’un castell dels Castellers del Poble Sec. Els Bandarres van decidir desmuntar un 4 de 7 amb el pilar que amb quarts col·locats ja patia i havia perdut mides.

Tocava repetir als Xics de Granollers, i el castell que triaven després de l’intent desmuntat de 4d8 era el 5d7, estructura que no va suposar cap problema als de la camisa grana. Amb aquest, els Xics ja sumaven el tercer 5d7 descarregat de la temporada.

En ronda de repetició dels Castellers del Poble Sec, tornaven a repetir el 4 de 7 amb el pilar. En aquesta ocasió, van decidir tirar amunt tot i que tampoc es va mostrar amb molta més comoditat que l’intent anterior i seguia presentant problemes a l’estructura del 4. Tot i això, els poblesequins van descarregar-lo amb molt d’ofici i treball.

FMSaFA_6_4d7a_bandarres

Començava la tercera ronda vora dos quarts de dues. Era el torn del 7d7 dels Castellers de la Sagrada Família, castell que portaven a plaça per primera vegada aquest any. El 7d7 dels de la camisa verda va pujar amb bones mides i amb relativa comoditat, però en el moment en què l’enxaneta estava fent la primera aleta, una rengla del 4 es va despenjar inexplicablement i el castell va fer llenya. És el cinquè intent de 7d7 de la història dels castells, estructura que no acostuma a portar massa dificultats a les colles que el proven.

Tot seguit, els Minyons de Terrassa es disposaven a estrenar el seu tercer castell del dia, el 3d8. Amb algunes novetats a nivell de tronc, els malves van descarregar un 3d8 molt estable. El millor dels tres castells que els Minyons van portar a la Sagrada Família. Així doncs, amb aquest 3d8 els de la camisa malva s’anotaven la primera clàssica de vuit de l’any i els permetia afrontar la Diada de Sant Jordi amb la feina feta i amb una mica més de tranquil·litat.

FMSaFa_7_3d8_minyons

A continuació, els Xics de Granollers descarregaven el quart 4 de 7 amb el pilar de la temporada i deixaven aparcat el carro gros per a la propera actuació. En aquesta ocasió, el nostre company Àlex Riveiro -afortunadament- no va acabar a terra en la sortida dels segons del quatre.

FMSaFA_8_4d7a_xics

Seguidament, era el torn dels Castellers del Poble Sec, que van descarregar un còmode 4d7 en tercera ronda.

Finalment, els Castellers de la Sagrada Família van tancar rondes de castells descartant repetir el 7d7 i descarregant el 4 de 7 amb el pilar, castell que vèiem per tercera ocasió en aquesta diada. Bona actuació dels amfitrions, que tot i l’ensopegada amb el 7d7 es van anotar el quart 4 de 7 amb el pilar de la temporada, i completaven una actuació amb tres castells de set i mig.

Van posar el punt i final a la Diada de Festa Major de la Sagrada Família els pilars de comiat de les quatre colles participants. Els Castellers de la Sagrada Família van descarregar dos pilars de 5 simultanis, mentre que els Minyons de Terrassa, els Xics de Granollers i els Castellers del Poble Sec van optar pel vano de 5.

Un cop acabats els castells, vam assistir -no podia ser altrament- al dinar de germanor que van organitzar els amfitrions, que va comptar amb la presència de les quatre colles. El vi i la cervesa amb què ens van proveir els Castellers de la Sagrada Família van deixar alguna foto per al record, després que un parell de castellers anònims s’intercanviessin les seves camises com a mostra d’amistat (i d’ebrietat).

FMSaFa_9_Espada_Riveiro

Després del dinar, una batucada a càrrec de Beirão Percussió (un grup de percussió del barri) ens va guiar fins al local dels de la camisa verda. Allà es va allargar la quarta ronda fins que va caure la nit. Un plaer haver-hi estat presents i haver xalat amb tots vosaltres. Moltíssimes gràcies!

Castellers de la Sagrada Família: 3d7ps, 5d7, i7d7, 4d7a, 2pd5
Minyons de Terrassa: 4d8, 2d7, 3d8, vd5
Xics de Granollers: 2d7, id4d8, 5d7, 4d7a, vd5
Castellers del Poble Sec: 5d7, id4d7a, 4d7a, 4d7, vd5

Fotografies: Minyons de Terrassa i Birreiros

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s