Diada de Primavera dels Passerells del TCM

La diada maresmenca es presentava de manera incerta, ja que el cel del dijous 25 d’abril es va mostrar fosc i plujós durant tot el dia. La pluja va alterar l’escenari de l’actuació, que en lloc de celebrar-se a la Plaça del Tecnocampus es va traslladar a cobert al Local dels Capgrossos de Mataró. No obstant, el mal temps no va ser ni molt menys un preludi del que esdevindria la vesprada, sinó el contrari: una actuació exitosa i històrica per als amfitrions.

L’actuació va començar amb pilars de dol de les 5 colles participants per la recent mort del casteller dels Verds Ignasi Trullàs. Els Passerells, els Ganàpies, els Arreplegats i els Emboirats van bastir pilars de 4 mentre que els Engrescats, en la seva primera participació oficial, en van fer un de 3. Un bonic gest per part de les colles universitàries.

Els amfitrions, els Passerells del TCM, van sortir de 3d6, el més fàcil dels castells que volien provar en la jornada. El van descarregar còmodament, fet que els va permetre atacar a segona el 2d6, castell que només havien carregat un cop a la seva història. Malauradament, el 2d6 dels de Mataró va quedar només en carregat, ja que va començar a bellugar exageradament a nivell de terços i de dosos fins que va fer llenya. Posteriorment, els de la camisa malva el van rebatejar com a 2d6 “Tower Shake” i a Internet hi circulen diverses paròdies sobre aquest. La caiguda no va afectar el plantejament de la diada i va permetre que a tercera ronda descarreguessin el primer 5d6 de la seva història. Per la seva tranquil·litat, no ho va semblar pas el primer. Amb aquest castell, a més, els Passerells del TCM completaven la seva millor actuació a plaça. En aquesta ocasió, no va ser la pluja qui va mullar els ulls dels maresmencs, sinó les llàgrimes d’emoció després d’aconseguir aquesta fita històrica.

passerells_1

Els Arreplegats de la Zona Universitària van descarregar en primera ronda un 4d7 molt parat, castell que aquesta temporada han dominat. A segona ronda, els de la camisa verd “quiròfan” van descarregar un 3d6ps amb molt bones mides que van celebrar amb crits d’un pis més, deixant clares les seves intencions de cara a la seva diada, que es trobava a tan sols 8 dies. Per últim, van descarregat un 7d6 molt maco de mides, castell que també tenien intenció de pujar un pis més a casa seva i en ronda de pilars, van mostrar el seu impecable pilar de 5 que posteriorment veuríem sobre manilles el 3 de maig.

passerells_2

Pel que fa als Ganàpies, possiblement a causa del calendari i de la disponibilitat d’efectius a Mataró, la tècnica de la colla es va plantejar aquesta actuació de manera conservadora, fet que es va mostrar amb l’absència del 2d6. No obstant, els de la camisa blau “azafata” van descarregat tres castells de sis amb molta comoditat i amb moltes novetats a tronc. A primera ronda, els Ganàpies van descarregar el 4d6, a segona el 4d6 amb el pilar i a tercera el 5d6, un clàssic dels de Bellaterra aquesta temporada, ja que l’han descarregat a totes les actuacions i exhibint moltes alineacions diferents.

passerells_3

Els Emboirats de la UVic van actuar en ronda conjunta amb els Engrescats i, a causa de la falta de pinya, van bastir castells de 5 nets amb l’objectiu de pujar-los un pis més a la seva diada, que tindria lloc a set dies vista. Els de Vic van descarregar el 2d5, el 4d5n i un 3d5n defensat de manera èpica.

passerells_4

I pel que fa als Engrescats de la URL, cal destacar que aquesta va ser la seva primera actuació a una diada universitària. Els de la privada, possiblement afectats per la manca de pinya, van descarregar els castells bàsics de 4 nets però van sorprendre a tothom descarregant el seu primer 2d5 (molt treballat) i el seu primer pilar de 4. Els augurem i els desitjem una bona progressió, i esperem seguir veient-los a les properes diades.

passerells_5

A Mataró seguia plovent, però això no va ser cap impediment perquè hi tingués lloc una festassa a dins del Local dels Capgrossos, que va aguantar fins a l’hora de sopar. Posteriorment, i com ja va sent habitual a les diades passerelles, vam desplaçar-nos al Clap, on la festa va durar fins a altes hores. Una de les anècdotes de la jornada podria ser que el cotxe d’un company, estacionat al Carrer Herrera, es va quedar sense bateria. Amb la força i el seny que caracteritzen els castellers, vam aconseguir engegar-lo després d’empényer-lo carrer avall. Mataró mai decep.

Passerells del TCM: pd4 dol, 3d6, 2d6 (c), 5d6, pd4
Arreplegats de la ZU: pd4 dol, 4d7, 3d6ps, 7d6, pd5, pd4, pd4ps
Ganàpies de la UAB: pd4 dol, 4d6, 4d6a, 5d6, 2pd4
Emboirats de la UVic: pd4 dol, 2d5, 4d5n, 3d5n, pd4
Engrescats de la URL: pd3 dol, 4d4n, 2d5, 3d4n, pd4

Fotografies: Maria Jorba i Queralt Moncal (totes les fotografies)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s