Zona universitària: Inici de temporada

Després de les vacances d’estiu, comencen les classes i torna la vida universitària. I això inclou els castells universitaris. La temporada passada ja va deixar el nivell casteller molt alt, on es van poder veure 118 castells de sis, 37 castells de set (vuit d’ells de 7 i mig) i un castell de 8, a més a més dels 18 pilars de 5.

Durant aquest mes de setembre, totes les colles començaran els assajos i en la majoria dels casos, faran l’assamblea per escollir les noves Juntes (Directiva i Tècnica). Tot seguit en teniu un resum.

Els Arreplegats de la Zona Universitaria comencen els assajos el dijous 18 de setembre, i l’assamblea per escollir les noves juntes no es farà fins el següent dijous. La temporada passada, tot i no aconseguir el pilar de 5 fins primavera, van tornar a fer història aconseguint, per segona vegada, descarregar un castell de 8 pisos.

Els Xoriguers de la UDG tenen l’assamblea el dijous 18 de setembre, i començaran els assajos el següent dimarts ja amb les noves juntes. Pel que sembla, la Núria Rigau seguirà un any més encapçalant la tècnica de la colla gironina. La temporada passada els Xoriguers van aconseguir ser la colla puntera pel que fa al pilar, amb 6 pilars de cinc i 2 pilars de sis folrats (un carregat i un descarregat), construcció que estrenaven aquesta temporada. A més a més, també van estrenar el 9d6, per la seva diada de primavera.

Els Ganàpies de la UAB, que ja van fer la seva assamblea dimarts passat, començaran els assajos demà dijous 18 de setembre. La colla blau azafata, que enguany celebra els 20 anys d’història, estarà encapçalada per en Sergio Quesada a la junta tècnica i per en Pol Sarrau a la Junta directiva. La temporada passada, castellerament parlant va ser la millor temporada per la colla de l’Autònoma, recuperant el pilar de 5, consolidant el 3 i el 4 de 7 i fins i tot estrenant un castell de 7 i mig, el 4d7a, tot i que tan sols va quedar en carregat.

Els Passerells del TCM van començar els assajos dimarts passat, tot i que no faran l’assamblea fins el dia 27 de setembre. Tot i que la temporada passada van començar amb una afluència baixa de gent, al final van aconseguir signar una temporada d’escàndol estrenant fins a 5 construccions diferents i entrant per primera vegada a la gamma dels 7 pisos. Les noves estructures dels del TCM van ser el 4d6a, el 7d6, el 2d6 (només l’havien carregat anteriorment), el 4d7, el pilar de cinc i el 2d7f.

Els Emboirats de la UVIC tenen la seva assamblea fixada pel dia 25 de setembre, on triaran les noves juntes tècnica i directiva. Pels de la camisa grana, la temporada 2013/2014 va ser la millor de la seva història. Una gran entrada de gent va catapultar la colla cap als castells de 6 i mig, estrenant 5 estructures, el 3d6, el 3d6a, el 5d6, el 2d6 i el pilar de cinc.

Els Pataquers de la URV, que ja van escollir noves juntes al juliol, vam començar assajos el 8 de setembre, i enguany estaran encapçalats per en “Xatin”, un mític del món casteller universitari, i dels pocs seguidors fidels de les gincames etilicoeròtiques. Si haguéssim de crear una Coordinadora Universitària… La temporada passada no van destacar especialment, però tot i això van aconseguir tornar a fer el 5d6 i el 2d6, els castells sostre de la colla. El Pilar de cinc el tenien a tocar però finalment no el vam poder veure a plaça.

Els Engrescats faran el primer assaig oficial aquest divendres 19 de setembre, i el proper 22 de setembre es farà una assamblea per ratificar la tècnica ja escollida abans de l’estiu. Si res canvia, els de la camisa groga seguiran encapçalats per en Martí Ganduxé. La temporada passada van aconseguir fer un salt qualitatiu molt gran descarregant el 2d6, i el 5d6.

Els Marracos van començar assajos el passat dilluns 15 de setembre. Els de Lleida, després de fer una temporada molt discreta, estaran encapçalats enguany per la Regina i el Gerard Merino (Tècnica i Junta, respectivament). La temporada passada van aconseguir descarregar dos 4d6a coma sostre, ambdós a la seva diada (un a hivern i l’altre a primavera).

Els Llunàtics de la UPC, que ja van començar els assajos el passat dilluns 8 de setembre, faran demà la seva assamblea per escollir la nova junta directiva i la nova junta tècnica. Pel que fa a la tècnica, el candidat dels de vilanova és en Miquel Cusiné. La temporada passada, tot i començar molt bé, no van aconseguir passar dels dos castells de 6 bàsics, tot i que hi va haver una gran feina a l’assaig amb el 2d6.

Pel que fa als Bergants, avui mateix estant fent al seva assamblea. La candidata a encapçalar la junta tècnica per aquesta temporada és la Mireia Gironès. La temporada passada, els Bergants van aconseguir fer l’aleta al 3d6, tot i que després els va caure. Els queda pensent per aquest any poder descarregar castells de 6.

A més a més, per aquesta temporada, seguirem comptant amb la presència dels Penjats del Campus de Manresa, que des de l’equip de Birreiros no hem aconseguit saber les seves dates. A més a més, tot i no estar confirmat, sembla que aquest any comptarem amb una tercera colla Barcelonina, els Trempats de la UPF, i estarem també al tanto dels Mangoners de la Universitat de Perpinyà.

Des de l’equip de Birreiros, molta sort a totes les colles i tan de bò poguem gaudir d’un nivell tant alt com la temporada passada!

Salut, Birra i Castells!

Macrodiada 2014
Fotografia: Queralt Moncal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s