Escalfant motors pel segon tram de temporada universitària

Després d’un primer tram de temporada espectacular, on hem pogut gaudir de gairebé totes les colles al seu màxim nivell, els motors universitaris comencen a posar-se en marxa per atacar la primavera. Si bé és cert que l’activitat (no m’atreveixo a qualificar-la de castellera) no s’ha aturat durant el període d’exàmens a la majoria dels campus gràcies als assajos “frikis”, és ara quan les colles comencen a despertar-se i engegar els motors. I no és per menys. Els bons resultats de la majoria de colles o la feina feta per altres tot i no haver-se vist culminada a plaça són un trampolí perfecte per un segon tram apoteòsic.

Pel que fa a la ciutat comtal, ja es va veure que els Arreplegats no perden el temps. Vuit castells de 7, entre ells el dos de set folrat que van portar a l’autònoma el mes de Desembre. A més a més d’encarar l’aniversari amb 3 castells de la gamma alta de 7. Queda clar que aniran a per totes i qui sap si podríem tornar a veure 8 pisos a la plaça de les constel·lacions.

Arreplegast2d7f

I per part dels Engrescats, que avui mateix tenen assemblea, ja no sabem que esperar-ne. Tornar a atacar el 2d6? Pensar més en amplada amb el set? El que si que podem dir, és que volen organitzar una de les diades de primavera. Veurem com avança la cosa.

Engrescats5d6Queralt
Els Xoriguers surten del primer tram amb uns registres històrics. Dos tresos de set a al butxaca i un pilar que fa goig. Els rumors sobre les proves als assajos apunten a que els Xoriguers podrien tastar el pilar de 6 folrat, però temps al temps. El que està clar és que per als de Girona pot ser la millor temporada. El 4 de 7 amb l’agulla sembla una aposta segura amb aquest gran domini del pilar.

Xoriguers3d7Queralt

Els Ganàpies, que es prenen les vacances amb calma, han fet silenciós però important primer tram signant la millor actuació de la història, amb la tripleta universitària i descarregant el pilar de 5 després de 3 anys i mig. Tot i això, no han mogut gaire gent enguany en comparació amb la temporada passada, fet que només els ha permès descarregar un altre 4 de 7 a Vic, justejant la pinya.
El que sembla segur, és que els Ganàpies hi tornaran amb el 8 de 6 amb l’agulla, si més no, això és el que va declarar el cap de colla via Facebook. Un castell molt ample que necessita molta gent tant a la pinya com al tronc. Pel que fa a nous reptes, al final del primer tram hem escoltat algun rumor sobre un possible 4 de 7 amb el pilar, però de moment són només rumors que no es confirmen als assajos.

1465338_10152073011515926_1556921159_n

Els Passerells semblava que començaven molt forts la temporada, però van desinflar-se. L’estrena del 4d6a i del 7d6, juntament amb la consolidació del 5d6 que van descarregar a la seva diada i a l’aniversari d’Arreplegats in extremis, han estat les seves màximes fites. Castells a plaça de banda, s’havia especulat molt sobre un possible 4d7 malva, i és que sembla ser que l’han arribat a fer net sencer. Veurem si aquest segon tram poden portar-lo a diades. Per altra banda els del TCM estan assajant seriosament el Pd5. Arrossegar gent fora de casa sembla l’assignatura pendent dels maresmencs.

Passerells5d6Queralt

A l’altra punta de Catalunya, a Lleida, no han pogut mantenir l’embranzida de la temporada passada i només han pogut descarregar 3 castells de 6. A les diades fora de casa no han pogut arrossegar gaire gent i això no els ha permès sumar més castells mentre que a Vic les coses han anat ben diferent. Els de la plana estan fent la millor temporada de la seva història. Aquest “boom” de gent els ha catapultat a sovintejar els castells de 6, estrenant aquesta temporada el 3d6, el 3d6a i el 5d6. Uns Emboirats que no tenen res a veure amb el que ens tenien acostumats els anys anteriors. A més a més, d’organitzar una de les millors diades de la temporada. Una opinió molt subjectiva però és que nois, un 10! I ja per acabar, felicitar-los per haver estrenat revista de colla, l’”Escampant la Boira”. Pel que fa al segon tram, sembla que es podrien plantejar el 2d6 o el 7d6, castell que hem pogut veure net de 5 pisos a la diada dels Xoriguers.

Emboirats5d6Queralt

Per les terres del sud no hi ha gaire cosa a dir. Uns Pataquers que han consolidat el 2d6 i però que només han pogut portar 3 castells de 6 fora de casa. Tot i això, ens hem quedat amb ganes de poder veure el seu pilar. I és que no és cap secret que els Pataquers van descarregar el pilar de 5 a l’assaig, però no hem tingut la ocasió de veure’l a plaça. Tinc moltes ganes i segur que el veurem per primavera. També s’havia especulat amb la possibilitat d’atacar el 2d7f, tot i que sembla ser que no deixen de ser rumors.

Pataquers2d6Cris

Els Llunàtics no han estat al nivell que m’hagués agradat. Tot i començar la temporada molt forts descarregant per primer cop dos castells de 6 ( 4d6 i 3d6), no van poder portar-los fora de casa llevat del 3d6 a Ganàpies, justejant molt la pinya. És cert que van provar el 2d6, però era evident que li falta feina encara. A veure si aquest segon tram podem veure una apretada forta dels de Vilanova.

I per últim, els Penjats de Manresa. Colla en formació que ha donat bons símptomes. Necessiten una apretada de gent però van per bon camí. I deixant de banda els castells, destacar que van fer una diada (Bateig) espectacular. Tot i el fred, els Penjats van protagonitzar la millor gincama de la temporada, bé, tenint en compte que Ni a Lleida, ni a Vic, ni a Ganàpies en va haver… Un 10 pels Penjats!

Penjats2d5

Bé, fins aquí una miqueta el resum del primer tram i cap on podrien anar els trets aquest segon tram.
Seguirem informant i posant notícies d’interès mínim per omplir el blog. I si heu arribat fins aquí, gràcies per llegir i feu Retweet a Twitter!

Fotografies: Albert Mateo Bachs (3d7 Ganàpies), Cristina PG (2d6 Pataquers), Queralt Moncal (3d7 Xoriguers, 5d6 Passerells, Emboirats i Engrescats).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s