Diada del Mercat del Ram a Vic

Avui ha estat un dia dur, per primer cop a la temporada hem fet dues diades simultànies via Twitter, però no s’ha notat la falta de rodatge. Ens hem llevat “ben d’hora ben d’hora” per a poder fer la prèvia en condicions. Els serveis de meteorologia de Birreiros ens avisaven de una petita possibilitat de pluja a Vic cap a dos quarts de dues, però res que pogués aturar una actuació com aquesta.

L’inici de l’actuació s’ha endarrerit una mica, però de seguida les colles han anat cap al carreró de darrere l’ajuntament per a muntar els seus pilars de 4 caminats. Sagals en primer lloc, Castellers de Barcelona segons i per últim els Xics de Granollers (tot i que això no es corresponia amb l’ordre d’actuació).

Poc després del pd4 caminat dels de grana, els Sagals d’Osona han començat a tancar la pinya del 7d7, el primer de la temporada pels de Vic. El castell ha pujat ferm i sense complicacions pel que fa a les mides, i l’han descarregat “sense despentinar-se”.

7d7 Sagals
Els Xics de Granollers sortien de de 4d7, castell que anava amb quarts i quints, pensant en pujar-hi un pis d’aquí poc. El castell no ha presentat complicacions i s’ha descarregat.

Els Castellers de Barcelona tancaven la primera ronda descarregant un 3d8 que ha patit moltíssim durant la descarregada (ja havia pujat remenat), però els vermells l’han defensat espectacularment i han aconseguit anotar-se el primer 8 fora de la comarca.

3d8 BCN
La segona ronda s’ha obert amb el primer 3d7ps de la temporada dels de Vic. Una mica remenat durant l’aixecada, però han aconseguit descarregar-lo.

DSC_0160

L’actuació ha seguit amb dos intents desmuntats de 5d7 dels Xics de Granollers, el primer amb només terços col·locats, per un problema de comunicació entre segon i baix, però l’ordre de baixar s’ha donat després de sonar gralles. El segon intent desmuntat s’ha donat per la falta d’un quart a la pujada, que estava ocupat amb una mossa dels Sagals, segons fonts molt fiables.

S’ha passat el torn als Castellers de Barcelona, però després s’ha repetit el 5 dels Xics sense cap mala fe i s’ha descarregat sense cap incidència important. L’aixecadora s’ha despenjat durant la pujada a esquena del terç però s’ha reenganxat, i ha seguit pujant.

IMG-20130324-WA0004
Els castellers de Barcelona, entre aquest petit incident dels Xics han descarregat un 2d7 molt treballat tant a la pujada com a la sortida de la canalla, però de nou, han defensat el castell extraordinàriament, i l’han pogut descarregar.

A tercera ronda els Sagals han optat per un aparentment fàcil 5d7 perfecte i tancaven així les seves rondes de castells.

DSC_0163
Els Xics a tercera ronda han fet el 4d7a que ja van fer la setmana passada, però notablement més parat. Destacar la gran feina del terç del pilar dels granes, conegut mundialment com “Justin”.

IMG-20130324-WA0009
I per concloure les rondes de castells els Castellers de Barcelona han descarregat el 4d8 després d’un peu desmuntat. Ha pujat una mica remenat però molt correcte de mides, i amb al canalla col·locada s’ha assentat.

DSC_0166
A la ronda de pilars els Sagals han fet 2 pilars de 5, els Xics 1 pilar de 5 i els Castellers de Barcelona 2 pilars de 5.
IMG-20130324-WA0011

Després s’ha fet una petita ronda extra de pilars on els locals han fet 3 pilars de 4 al balcó on ha anat pujant tota la canalla, i els Castellers de Barcelona han fet 2 pilars de 4.

Sagals d’Osona: pd4cam 7d7 3d7ps 5d7 2pd5 3pd4B
Xics de Granollers: pd4cam 4d7 2id5d7 5d7 4d7a pd5
Castellers de Barcelona: pd4cam 3d8 2d7 4d8 2pd5 2pd4

I fins aquí la crònica de l’actuació al Mercat del Ram de Vic!

Ens veiem a plaça!

Fotografies: Birreiros i Roger Alsina

Deixa un comentari